2010-12-22

Sfaturi pentru decorarea bradului de Craciun

Decorarea bradului nu reprezinta doar un simplu act de ornamentare, ci apeleaza la imaginatia fiecaruia dintre noi, imbinand o suita de obiceiuri. Conform datinilor crestine, bradul se impodobeste in Ajunul Craciunului, in seara de 24 spre 25 decembrie.

Cand va decorati bradul de Craciun, puneti mai intai luminitele (testati-le mai intai sa verificati daca functioneaza), pe urma ghirlandele/ panglicile si pe urma ornamentele (incepand cu cele mari si terminand cu cele mici).

Nu puneti toate ornamentele numai pe varfurile crengilor, ci atarnati-le si in "interiorul" bradului pentru a crea senzatia de adancime si volum si pentru o schimbare a centrului de interes.

Incepeti prin a aranja ornamentele de "umplutura" (cele mari) in mod egal in jurul bradului. Aici ne referim la globurile basic care sunt foarte usor de gasit. Chiar daca isi pastreaza culoarea, ele pot fi in diferite texturi (lucioase, mate, sclipicioase) si diferite marimi. Bradul de Craciun nu trebuie sa fie incarcat ostentativ! Nu alaturati ornamente cu teme diferite, efectul obtinut ar putea fi unul obositor si care sa se afle la limita kitsch-ului.

Dupa alegerea unei teme specifice, decoratiunile tematice vor fi mixate printre cele basic. Pe masura ce colectia acestor piese speciale va creste, le veti putea grupa si fiecare decoratiune isi va putea spune, plina de emotie,  povestea ei de provenienta.

Daca sunteti in pana de idei sau de timp, noi va stam la dispozitie cu servicii de decorarea a brazilor de Craciun, fie cu decoratiunile voastre, fie cu cele alese impreuna.

Voi ati apela la serviciile unui decorator?

Niciun comentariu: