2010-09-14

EnRose si Eden Spa


Printre realizarile noastre se numara si colaborarea cu Eden Spa din Bucuresti, in cadrul programului “Feel the Spa Universe!”

Scopul acestui program este să introduca publicului larg conceptul de stil de viaţă spa. Se doreste ca prin alăturarea nevoilor consumatorilor pentru un trai mai sănătos, cu intenţia partenerilor de a educa publicul, să se contureze conceptul de spa lifestyle: un stil de viaţă sănătos, accesibil tuturor.

Mâncăm alimente nesănătoase, în cantităţi prea mari, fumăm, dormim prea puţin, iar stresul a devenit omniprezent, fiind un reziduu al lumii în care trăim, de aceea credem că orice oportunitate de depăşire a acestei tensiuni trebuie exploatată – iar spa-ul este un concept la îndemână care trebuie să devină parte integrantă a unui stil de viaţă sănătos.

Tradiţia spa – băile în izvoarele minerale sau termale cu scop curative şi de relaxare, datează din vremea grecilor şi romanilor. Dar ce înseamnă, atunci stilul de viaţă spa în accepţiune modernă?

Conform International SPA Association (ISPA), experiența spa se poate defini drept: “clipa noastră de relaxare, reflecție, revitalizare şi sănătate.” Cu siguranță, curentul spa a fost inițiat de nenumăratele tipuri de centre spa din lume: spa-uri termale, hotel spa, spa-uri medicale, day spa-uri etc, toate împărtășind acelaşi scop: inducerea unei stări de bine, transformatoare.

Cei mai mulți dintre noi, pierd bani şi timp pentru întreținerea mașinii, de exemplu, dar mai puţin pentru propria persoană. Dar de ce să nu investim şi în starea noastră de bine? Stilul de viaţă spa nu înseamnă decât întreținere preventivă pentru minte şi corp.

Uneori, punctul de plecare este un masaj sau o baie care să calmeze durerile fizice şi care să ne elibereze mintea de grijile cotidiene, un ambient mai plăcut, o dietă mai ușoară.

Prin programul Feel The Spa Experience, vrem să ne aducem cu toții aminte că trebuie să avem grijă de noi, că trebuie să ne construim obiceiuri şi ritualuri pe care să le continuăm în fiecare zi şi care să devină parte a stilului nostru de viaţă sănătos, spa.

Spa Design

Culorile, texturile şi accentele decorative au rolul de a ne elibera de stresul unei zile obișnuite. Astfel, pentru a transforma casa într-o adevărată evadare de tot ce ne înconjoară, există un stil - spa-design, care îmbină diverse elemente simple din natură, încercând în acelaşi timp să redea atmosfera centrelor spa profesionale.

Şi într-o casă primele încăperi care vor fi transformate în stilul spa vor fi întotdeauna băile. Astfel, adepții noului design de interior recomandă folosirea exclusivă a materialelor naturale precum piatra, calcarul, gresia şi granitul pentru podea şi pereți.

Exista însă specialiști care preferă sticla gresiei, pentru imaginea contemporană, luminoasă şi minimalistă pe care o conferă băii precum şi pentru apropierea de un centru spa profesional. Astfel, podeaua poate fi acoperită cu plăci de sticlă groase de 5 cm, în timp ce pereții pot fii din sticlă cu o grosime de o jumătate de metru având inserții de mozaic. Chiar şi căzile pot fi din sticlă de o culoare caldă precum albastrul deschis sau verdele.

Camerele în care predominau materialele laminate, lemnul vopsit sau lemnul de esență moale sunt decorate în stilul spa design cu lemn fie foarte deschis, fie foarte închis. Unele din cele mai la modă finisaje folosite în acest stil sunt cele din mahon cu linii simple. Atmosfera finală se situează undeva între Zen-ul asiatic şi strălucirea hollywoodiană.

Unele case în stil spa afișază piese de mobilier încastrate, cu linii simple şi contemporane, în timp ce tradiționaliștii folosesc în continuare mobile clasică, însă imbogățită cu mai multe curbe, unghiuri, forme. Culorile sunt calme şi neutre: alb, bej, verde, reminiscențe ale elementelor naturale precum norii, plajele nisipoase, pietrele de râu…

Experiența spa este pusă în evidență de decorațiuni: lămpi cu lumină difuză, lumânări, vase din lemn sau lut, materiale naturale, flori etc.

Consider ca ne integram in conceptul spa prin decoratiunile florale create cu migala din materiale naturale (plante uscate natural, roduri de plante, fructe exotice, ramuri, muschi, melci, scoici) aduse din toate colturile lumii. Imbinam elemente simple din natura incercand sa recreeam o atmosfera de buna dispozitie, echilibru si optimism.

Ne bucura initiativa Eden Spa de a aduce alaturi toate elementele universului spa si faptul ca din multitudinea de firme din domeniul decoratiunilor interioare care realizeaza lucruri minunate ne-au ales drept parteneri pe noi. :D


Invitatia la eveniment

Prezentarea din catalogul evenimentului

Niciun comentariu: